Klik hier voor ons Quarakter forum

klik hier voor een oplopend fotoboekje; van weiland naar wijk en hier voor een (simpele) dia voorstelling van niks tot huis

Klik op een maand hieronder om naar de betreffende maand foto's te gaan februari 2006  maart 2006  april 2006  mei 2006  juni 2006  juli 2006  augustus 2006  september 2006  oktober 2006  november 2006  december 2006 

januari 2007 februari 2007 maart 2007  april 2007  mei 2007  juni 2007  juli 2007  augustus 2007  september 2007 

Dit moet 't gaan worden... ons nieuwe huis !


12 November 2005;

Er is een informatiedag georganiseerd voor geïnteresseerden voor een woning, als onderdeel van het project Quarakter, in Lansingh-Zuid, een nieuwe woonwijk in Krimpen aan den IJssel,
Ik ben geboren in Rotterdam IJsselmonde en heb daar tot mijn 19e thuis gewoond en ben toen ingetrokken bij mijn (toenmalige) vriend en latere echtgenoot die in Rotterdam Zevenkamp woonde.
Later zijn we als gezin in 1991 via woningruil letterlijk naar een huis 'om de hoek' verhuisd waar ik nu nog steeds woon.

Begin 2002 is mijn huidige echtgenoot Gerrit, een geboren Krimpenaar, bij mij en mijn zoon ingetrokken maar wel met de mededeling dat hij ooit weer terug zou willen naar de Krimpenerwaard. Natuurlijk kwam dat voor mij onverwacht; hoezo ?
Dit is een leuk huis in een groene omgeving, openbaar vervoer en rijksweg vlakbij en boerenland 'links om de hoek'...

Maar na enige tijd was ik zover dat ik helemaal niet (meer) aan mijn huis gebonden was en stelde ik mezelf de vraag;
Ach,
waarom ook niet verhuizen? Als 't nou ook een mooi gebied is en een leuk huis, gezelligheid maak je immers zelf.
Gerrit echter was in de 3 jaren dat hij in Zevenkamp woonde enigszins veranderd; dit huis was best leuk en de omgeving was rustig en mooi, maar ja, die file elke keer hé, naar 't werk... die Algerabrug was hét probleem eigenlijk, verder niet.
Dus de rollen waren wat omgekeerd; ik keek in de krant naar woningen zowel koop als huur en Gerrit hield de boot nu af.

Maar toen we hadden gehoord van de informatiedag voor het nieuwe plan, Quarakter besloten we toch eens te gaan kijken.
Informatie was immers gratis en het was geheel vrijblijvend dus gingen we daarheen, en we waren niet de enige...

Van de website over Quarakter: (waar u er ook foto's van kan zien)

Op zaterdag 12 november was het zover! De start van de verkoop en verhuur van de 287 woningen van het project Quarakter in Krimpen aan den IJssel. Met een grote feesttent op de locatie waren alle belangstellenden vanaf 11.00 uur welkom.
Maar vanaf 10.00 uur was het al dringen geblazen voor de ingang. Uiteindelijk moesten de mensen buiten tegengehouden worden omdat de tent overvol was en dat ging bijna de hele dag zo door! Iedereen kon de informatie verzamelen van de woningen van zijn of haar voorkeur en kan zich nu inschrijven op meerdere bouwnummers.
De sluitingsdatum van de koop eengezinswoningen was op 30 november en van de koop appartementen op 15 december 2005. Daarnaast worden de huurwoningen verhuurd door Woningstichting Woonwaard en ook verkopen zij nog 14 MGE-woningen en 10 vrije kavels.
Einde info van de Quarakter webiste

Met onze hoop op een huurwoning gingen we dus met de betreffende folders naar huis waar we alles eens hebben bekeken.
Ons huidige huis is ook een huurwoning en we dachten in de gelijkwaardige huurklasse terecht te kunnen komen.
Enkele dagen na het inzenden van de formulieren werden we echter gebeld met de informatie dat we niet mochten reageren op de woningen die we hadden uitgekozen omdat ons inkomen samen geteld werd en we niet voldeden aan de inkomenseisen.
Het bleek dat we het formulier met de "spelregels" w.b inkomsten er helemaal niet bij hadden gekregen.
Na het opnieuw inzenden van de formulieren voor de categorie waar we dan wel in thuis hoorden werd het een poos stil.

Begin januari heb ik toen de woningbouw maar eens gebeld om te vragen of we onze papieren van de belasting etc terug gezonden zouden krijgen of dat ze het in archief zouden houden. Daarop vroeg men waarom we dat wilden weten.
Ik vertelde dat we er vanuit gingen dat we er niet bij hoorden omdat ons niet vóór 1 januari gevraagd was om de papieren van onze huidige verhuurder toe te zenden.
Hierop werd uitgelegd dat de toewijzing nog helemaal niet gedaan was omdat na de sluitingsdatum van 15 december eerst alle inzendingen bekeken moesten worden op hun geldigheid. Daarna, maar nog voor 1 januari waren kantoren om benodigde papieren aan te vragen wegens de Kerstdagen gesloten. Met andere woorden... we zaten er dus nog niet definitief naast.

Een week later viel er een brief in de bus met een uitnodiging om naar de loting te komen van 2 appartementen waar we in eerste instantie ook interesse voor hadden getoond.
Omdat die huur echter niet alleen maar "duurder" was maar volgens onze termen "te" duur hebben we die uitnodiging laten schieten. Hierop belde ze ons met de vraag of we inderdaad geen interesse meer hadden omdat, zo zei die meneer, we nu zeker een woning zouden krijgen aangezien ze meer woningen dan reacties hadden ontvangen. (Ja, gek met die huurprijs)

En voor die andere woningen waar wij voor ingeschreven hadden, waarvan er maar 8 waren, gingen eerst álle huurders en dan álle kopers uit Krimpen aan den IJssel, vóór op alle andere geïnteresseerden uit overige regio’s zoals wij.
We vertelden de beste man dat we helemaal niet op 'n schopstoel zaten, ons huis zou niet gesloopt worden ofzo dus een lotingservaring wilden we wel meemaken. En daarbovenop zeiden wij, dat, als zij allemaal naar Quarakter verhuizen er toch andere woningen vrij zouden komen waar wij dan op zouden kunnen gaan reageren.
Een kleine 10 dagen later viel de uitnodiging voor de loting van het type woningen "Tijgersalamander" in de bus; die stond op de agenda voor 2 februari 2006.

Hier werd opnieuw gevraagd om een voorkeuze lijst in te vullen en deze keer ben ik echt eens aan tafel gaan zitten om dat, via een plattegrond van Quarakter uit te gaan puzzelen.
We hebben nu een tuin op het Zuid-Westen die echt erg heet kán zijn in de zomer en we er dan dus gewoon niet 'kunnen' zitten en daarnaast, met mooi weer zijn we best vaak weg. Daarom ook dacht ik, laat zon-aanbidders maar voor een tuin op het Zuid-Westen kiezen, dan kiezen wij voor een tuin op het Noord-Oosten. (voor zover kiezen dus zou kunnen)

2 februari 2006;

Doordat we die dag best wel druk met een design-radiator in de badkamer bezig waren, moesten we nog bijna haasten om op tijd bij de verhuurder te komen waar de loting zou plaatsvinden.
Op weg ernaartoe vroegen we ons nog eens af, waar ze al die mensen moesten ontvangen want zo groot was dat kantoor niet.
Eenmaal binnen kregen we een kopje koffie en kort daarna bleek dat "iedereen" er was en ging de deur dicht...
Hoezo iedereen ? Hebben al die andere mensen dan een machtiging ingestuurd ? We waren met zo'n klein groepje !

Het bleek dat er (slechts) 11 geldige reacties waren voor deze 8 woningen dus zo groot was onze kans op géén huis niet eens. De loting werd vooraf gegaan door extra informatie zoals hoe straten zullen gaan lopen etc en toen werden de namen van de aanwezigen mensen gecontroleerd en bleek dat de huurders op een blauw briefje stonden, kopers op een roze en de overigen (zoals wij dus) op een geel briefje. Er bleken 3 mensen niet zélf aanwezig te zijn en hadden een machtiging ingestuurd zodat de woningbouwvereniging namens hen zou kunnen gaan kiezen.
Al deze briefjes werden na controle in een doorzichtige schaal gedaan... eerlijker kon dus niet.


Eén voor één werden de briefjes uit de desbetreffende schalen getrokken, eerst de blauwe (huurders) dus.
Het eerste gezin juichte luid toen hun naam uitgesproken werd en wij waren totaal niet zenuwachtig want we gingen er nog steeds vanuit dat we alleen maar een ervaring op zouden doen deze avond, en zéker geen huis zouden krijgen.
Opeens bleken er echter maar 5 blauwe briefjes in de schaal te zijn gegaan waarvan er 2 mensen niet waren en nu ging de hand al naar de schaal met roze briefjes... maar daar zat er maar één in ! Wij grapten nog dat er wel goed gehusseld moest worden. Deze geïnteresseerde was er ook niet en dus koos de woningbouw volgens het ingezonden voorkeurslijstje.

Toen ging de hand naar de gele schaal waar 'wij dus in zaten'.
Snel geteld waren we tot 6 personen gekomen en er waren 8 huizen dus nog 2 te gaan voor de 'gele' geïnteresseerden...
Nog steeds ervan overtuigd dat wij uitgeloot zouden worden keek ik maar eens om me heen, welke mensen er nu dan nog heel gespannen naar de loting zaten te kijken toen ik opeens onze naam hoorde... Hè ? Dat zijn wij !? Wow, we waren ingeloot !!

De 2 huizen waaruit we nog konden kiezen waren onze tweede en achtste keus maar, bij de informatie vooraf hadden we begrepen dat er tegenover ons tweede keus blok een trapveldje voor de wat grotere jeugd zou komen en tussen de 2 blokken huizen in, een peuterveldje. Hierdoor dacht ik dat daar beter een jong gezin in kon komen. We kozen dus voor onze achtste keus die nu helemaal zo gek niet bleek te zijn; de voordeur aan een doorgaande straat en de tuin op Noord-Oost.
Ik keek Gerrit aan en zei, enigszins beduusd; Het zal ons gegund zijn...  we hebben een huis !

En dat is dus de aanloop naar deze pagina's, waar het verloop van de bouw, met behulp van foto’s beschreven zal worden. Eerst zullen het 55+ blok (tegenover ons blok) en het appartementencomplex met betaalbare huur gebouwd gaan worden en dan de woningen van het type Salamander.
Het blok waar wij nu dus een huis hebben staat daarna als eerste op de lijst van oplevering; prognose datum is november 2007 terwijl het blok van onze tweede keuze prognose datum mei 2008 heeft.
Mijn zoon was positief aan het denken en zei toen dat 20 maanden beter klinkt als 'eind volgend jaar' of 'november 2007' dus gaan we nu eerst maar per maand aftellen.
Aangezien de bouw onderandere van het weer afhankelijk is,
kan het natuurlijk ook begin 2008 worden maar net zo goed oktober 2007... 
Dit wordt in ieder geval mijn allereerste verhuizing naar een écht leeg huis want de woningruil die ik in 1991 deed was immers niet echt een leeg huis geweest. Daar verhuisden we toen in ca een week de spullen van elkaar naar elkaars woning.
Dus wat mij betreft, écht s
pannend allemaal hoor...

Edit 1: prognose oplever datum is op 1 november 2006 bijgesteld naar ca week 34, 2007
Edit 2: oplevering schijnt (volgens informele berichten van begin april 2007) rond eind juni begin juli te beginnen.
Edit 3: De oplevering staat nu volgens officiële berichtgeving op 12juli, bewoners krijgen ca 1 week later de sleutel

Foto 1: De bouwakker

 

We zullen eerst moeten afwachten tot de eerste zichtbare tekenen er zijn zoals heipalen, funderingen etc. maar we denken dat ons blok, gezien de plattegrond, zo net rechts van (en 'n stuk achter) de lantaarnpaal zal komen te staan.

Klik hier voor ons Quarakter forum


Laatst bijgewerkt door kimopo op 08 juli 2007

Copyright © 2005 [
Kimopo, Rotterdam ]