Mijn eerste tattoo... (klik hier voor m'n 2e tattoo)

Sinds ik Ger ken, is mijn wereldje van denken en ervaren nogal veranderd en vroeger vond ik 't maar niks als vrouwen een tattoo hadden, maar nu is dat anders.
Ik kan het echter nog steeds niet echt mooi vinden als vrouwen joekels van tattoo's hebben maar er zijn wel uitzonderingen hoor, zeker sinds ik de tattoo's gezien heb die door Tattoo Tim gezet zijn, zo fijntjes dat 't soms wel foto's lijken.
In ieder geval hebben Ger en ik ruim 3 jaar geleden al eens een bezoekje aan Tim gebracht toen hij een eigen ontworpen initiaal liet zetten en daar zat ik dus met een bak koffie in de hand in boeken te kijken naar voorbeelden maar ook een eigen ontwerp was dus mogelijk.
Ik kon toen niks naar m'n zin vinden en door diverse omstandigheden is het op de lange baan terecht gekomen.

Altijd al heb ik iets met Indianen en wolven gehad en in ons huis staan dan ook kleine beeldjes die met Indianen te maken hebben en een wolven print hangt boven ons bed.

Omdat ik in september 40 zou worden dacht ik dat dt een goed moment zou zijn om er nog eens over te gaan denken met een nieuw bezoekje aan Tim en z'n koffie en vele boeken.
Tim's vrouw Annemarie gaf mij een boek met Indianen voorwerpen en afbeeldingen en toen ik dat doorbladerde had ik opeens mijn plaatje gevonden... een bandje met veertjes... Dt zou 't gaan worden.
Een afspraak werd gemaakt en omdat Tim 't zo druk heeft zou ik 3 maanden later terecht kunnen. (Dus niet echt een impulsieve gedachte die na 3 jaar nu eindelijk uitgevoerd zou gaan worden)
Donderdag 20 oktober was het dan zover... Om 17.00 uur zou ik mijn "verjaardagscadeautje" krijgen.

Aspen Gold  MaijaOoit had ik mooie plaatjes gevonden van een Indiaanse jonge vrouw met wolven en n zo'n
plaatje gebruikte ik vaak als avatar in een forum, zonder te herinneren van wie dat plaatje
nou afkomstig was.
Nadat mijn tattoo gezet was en we naar huis reden, voelde ik me heel tevreden en was erg blij dat ik nu dan toch m'n bandje had laten zetten en zocht ik thuis op m'n computer naar dat plaatje en opende Google.
Bij Google typte ik de naam van dat plaatje (Aspen Gold) in en kwam na enkele links op een site terecht waar diverse prints getoond werden van verschillende kunstenaars en opeens viel mijn oog op Aspen Gold...
Ik had 't gevonden ! Het was van Maija en dus werd nu in Google Maija ingetypt en ja hoor, dt was de site waar ik mijn plaatje ooit gevonden had.
De link naar deze site kun je vanaf mijn homepage via de button "links" vinden en als je ook "iets hebt" met Indianen figuren is het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

Maar hieronder op deze pagina kun je enkele foto's zien vanaf het plaats van de tattoo bepalen tot het resultaat.

Ik was natuurlijk best zenuwachtig, het was per slot de allereerste keer en ik kon me niet echt een voorstelling maken van het gevoel, sommige zeggen dat 't voelt als 't prikkelen van een "slapende" voet, anderen hebben 't over "krassen" zoals een schram en ik kan nu zeggen dat 't beiden niet echt klopt.
Mogelijk helpt 't te weten dat ik dus al jaren katten heb en ook geregeld een kattenhaal gekregen heb en ik kan je zeggen, die doen wl zeer ! De tattoo steken voelde ik wel, maar als minimaal gekras en soms, namen m'n zenuwbanen me in de maling en dacht ik dat Tim in m'n onderarm kneep terwijl hij op m'n bovenarm bezig was. Wat misschien ook de reden is dat ik 't niet als pijnlijk vernam is dat ik een bandje heb dat met de dunste naald gestoken is.

Tim doet 't echt goed hoor, zeker als hij weet dat 't je eerste is neemt hij uitgebreid de tijd om je op je gemak te stellen en je uit te leggen wat hij gaat doen.
Hij zei dat ik er maar niet naar moest kijken en gewoon proberen rustig te blijven liggen en dat is me prima gelukt geloof ik... Gerrit "mopperde" bijna dat ik echt niet n keer ernaar keek want hij maakte de foto's maar ook zei hij dat hij bij de eerste steken hij al aan m'n gezicht had gezien dat 't me werkelijk niet echt deerde.

20 oktober 2005


 

Het voorbeeld sjabloon er op
om de plaats te bepalen

De veertjes werden het
eerst gestoken
Hier verschijnen de kraaltjes Tim zegt dat 't goed gaat

 

     


 

Ondertussen 'n beetje "bomen" Nu richting achterkant Dat is precisie werk hoor En kijk maar eens...
       

  

 


 

21 oktoberCa 3 uur later, thuis het bandage
verwijderd en de eerste foto
gemaakt met gerriteerde rode
huid wat nu goed te zien is
Van een afstandje ziet 't er
toch al goed uit hoor
Kijk, na n nachtje rust
is de huid al veel kalmer
En de schaduw werking
komt mooi al naar voren
       
       

22 oktober 2005


  
29 oktober 2005

 
Alle rode vlekjes helemaal weg en
(nog) geen korstjes te bekennen.
Iemand 'complimenteerde' Tim
door verbazend te reageren
toen ze hoorde dat deze tattoo
er pas 2 dagen zit !
   
       
       

Tattoo Tim     


Laatst bijgewerkt op 30 juni 2006

Copyright 2005 [ Kimopo, Rotterdam ]