Take control now with V2 cigs
Take

 

Anders roken...
 

Natuurlijk, de beste tip die u zou moeten volgen, is om geheel te stoppen met roken, gewoon de sigaret of het shagje nooit meer aansteken en klaar... Maar ik weet uit ervaring dat dit niet voor iedereen zo simpel is als het lijkt

Ja, dat dacht ik zelf namelijk, al meerdere keren en toch ging het meerdere keren gewoon mis en rookte ik daarna weer als nooit tevoren.
In de lente van 2011 wilde ik er echt mee stoppen en heb ik voor de duur van 3 maanden geïnvesteerd in nicotine pleisters... als hulpje tegen het "afkicken" want ík wilde stoppen, maar mijn omgeving wilde ik er niet onder laten lijden.
Aangezien ik écht wilde stoppen "werkten" de pleisters dus ook; zij namen de lastige perikelen weg en om de vingers bezig te houden kocht ik zoethout.
Het was best een succes, ik heb dat jaar de Vierdaagse van Nijmegen gelopen, gewapend met zoethout en pepermuntjes en zo ging ik richting de herfst.

Door onbenullige omstandigheden heb ik de kont tegen de kribbe gegooid en heb toen in Oktober een shagje genomen; eigenlijk echt vies vond ik, maar helaas... ook de 2e en 3e volgden en, velen van u zullen het wel herkennen.... Ik was weer net zo'n verstokte roker als vóór mijn stoppoging.
Inmiddels had ik mezelf ervan overtuigd dat stoppen in de lente makkelijker was dan in het najaar want ja, met mooi weer ga je makkelijker naar buiten voor afleiding, 'n stukje wandelen etc. En ja, in het najaar met dat slechte weer zat je meer binnen dus, excuus was compleet en zo is het nu alweer een jaar later.

Door een zeer pittige blessure ben ik ruim een half jaar uit de running geweest en kwam er van trainen voor en het wandelen van de Vierdaagse 2012 echt helemaal niets en dus was ook de motivatie om weer te stoppen niet zo sterk als vorig jaar.

Mijn broer had me al eerder verteld en gemaild over zijn kennismaking en ervaring met V2 (type KR808-D1 met voorgevulde filters/cartomizers) een Elektronische Sigaret die hij gebruikte en hij had daar zeer enthousiast over verteld, maar op de een of andere manier was ik er niet "klaar voor" denk ik...
de info ging grotendeels langs me heen... Tot vorige week dan.
Hij had aangeboden dat ik er eens eentje zou lenen want hij had er inmiddels meerdere en vorige week maandag was het zover... Nu was ik er wel klaar voor.

Dus bij een bak koffie werd mij van alles getoond en verteld en hij vertelde ook eerlijk dat hij best verrast was geweest bij zijn eerste ervaringen.
Maar ja, ergens denk je dan nog dat het zo'n momentje van enthousiasme is maar tegelijkertijd realiseerde ik me dat hij
inmiddels wel ruim 7 maanden van het roken af was... en hoewel hij minder rookte als ik, zag ik hem, en hijzelf ook, zichzelf toch wel als een "verstokte roker" die maar niet tot stoppen kwam.

De eerste e-sigaret die ik dus in handen kreeg had de smaak "Kersen" als filter (cartridge) erop zitten en open-minded nam ik een trekje... Een vreemde gewaarwording liet mij glimlachen... ik voelde de "rook" in de mond komen maar "proefde" een wijngum dacht ik, vreemd... maar niet vies.
Mijn broer gebruikt tot op heden de 18mg nicotine cartridges waarvan ik er dus enkele meekreeg, maar in andere "smaken" want ik kon me niet zo vinden in constant kersen te proeven.
Daarna kreeg ik een "koffie" cartridge op de sigaret (batterij) en die was voor mij doorslaggevend: Dit wilde ik gaan proberen ! Die koffie vond ik echt meteen lekker en ik dacht zelfs 2 vliegen in 1 klap te slaan... Toch "roken" bij de smaak van een bak koffie ;)

Enkele dagen later bestelde ik mijn eerste start-setje van 2 sigaretten, (de batterijen dus) met een USB lader en 220v stekker, een opbergdoosje en 3 doosjes in verschillende smaken van elk 5 stuks maar dan in de sterkte 12mg nicotine bij de (Engelse) leverancier van de filters (cartridges) die ik dus al geproefd had in 18mg... Die vond ik toch wel enigszins te zwaar in de keel voelen dus vandaar mijn keuze voor de 12mg.
Dit pakketje werd vanuit Engeland uiterst snel geleverd en dus kon ik binnen 5 dagen (incl. weekend) nu zelf verder gaan experimenteren.

Aangezien ik inmiddels overtuigd was dat dit het wel eens voor mij kon zijn had ik op 30 oktober bij een andere website in Engeland een zeer uitgebreid starterspakket in bestelling staan zodat ik de geleende materialen van mijn broer weer snel zou kunnen teruggeven.
Dit pakket kwam tot mijn bijzonder grote verrassing vandaag, 2 november, al binnen... Dus een levering vanuit UK in 3 dagen zonder extra kosten.
Deze leverancier hanteert de regel dat bij
bestellingen boven de £ 75.- er gratis verzonden wordt naar landen in Europa.
En aangezien ik met deze uitgebreide bestelling ruim aan die voorwaarde voldeed kreeg ik dus ook geen verzendkosten berekend.

 
Inhoud van dit pakket, variant "NEW" dat ik dus gekozen had:

• 3 x V2 Cigs Batterijen (elke combinatie van V2 handbediende of automatische batterijen in uw kleurkeuze)
• 25 x V2 Cartridges (5 x 5 doosjes cartridges naar uw keuze van smaak en nicotine gehalte, 0mg kan ook)
• 1 x NEW USB lader
• 1 x Wandcontactstekker, naar keuze Europees model mogelijk.
• 1 x NEW 2 Amp Auto Lader Adaptor
• 1 x NEW Oplaadbare opbergdoos XL (PCCXL) om onderweg te kunnen opladen zonder stroom in de buurt
• 1 x NEW V2 Metalen Meeneem doos (Zilverkleurig, Zwart of Wit) Zelfde maat als de lader; ca 14c.x7cm
• 1 x V2 Stroom verbonden Sigaret (USB)
• 1 x NEW halskoord
• Gebruikers handleiding


Dit zeer complete pakket is de reden van deze pagina want... 1 week na het kennismaken met de E-sigaret van V2 is er tot mijn grote verbazing vrijwel geen echte shag (ook wel A sigaret/shag genoemd) meer gebruikt; 2 dagen geleden had ik er over de hele dag 5 gehad en gisteren 3 en vandaag zelfs maar 2.
Eerlijk is eerlijk.. vrijwel allemaal zijn ze alleen aangestoken om te "proeven" of ik verschil merkte qua nicotine gehalte en natuurlijk de smaak.
Die smaak viel tegen en ik ben inmiddels van een bijna ketting-rookster
binnen een week naar een smaakjes "damper" (vaper) getransformeerd...
Nooit gedacht dat ik de echte slechte rookwaar met zoveel gemak kon loslaten.


Mijn doelstelling is om per 10-11-12 geheel geen A-rookwaar meer te gebruiken en alleen nog maar de E-variant...
En geloof me,
ik rookte ruim 3 pakjes shag in de week !!

Ik heb inmiddels uitgerekend dat de investering die ik nu gedaan heb, inclusief de voorraad van 50 "filters" (cartridges/cartomizers) gelijk staat aan ca 10 weken shag kopen en aangezien er nu al bijna een week voorbij is nadat ik met de E-sigaret begonnen ben durf ik er vanuit te gaan dat die investering makkelijk terug "verdiend" gaat worden... Zeker als ik de cartridges niet direct meetel maar omreken naar ca € 1,15 per stuk waar ik, zo nu blijkt, 1 dag mee kan doen. Dat is wel wat anders dan 1 pakje shag in krap 2 dagen.

Inmiddels had ik ook enkele fora gevonden en begrepen dat het "Vapen" echt een serieuze hobby kan zijn waar mensen er een sport van maken om zelf bepaalde smaakjes te creëren via het mixen van verschillende nicotine houdende vloeistoffen die aangeboden worden op diverse e-sigaret sites.

Het wordt dus "Vapen" oftewel, "Dampen" genoemd omdat men dus alleen (door de batterij verwarmde)
waterdamp met een smaakje en wat nocotine inademt. Dus de zo slechte ingrediënten van het roken zoals teer en koolmonoxide en alle andere bijzonder slechte onderdelen van het roken krijg je niet binnen.

Ook heeft uw omgeving geen last meer van het met u "meeroken" omdat er dus geen rook vrijkomt... Het ziet er echter wel heel echt uit dus kunt u maar beter eerst nog negatieve reacties verwachten... Men zal verbaasd zijn als ze dus hooguit, afhankelijk van uw smaakkeuze, een zoetig luchtje kunnen waarnemen als zij dichtbij u in de buurt zijn.
Natuurlijk zeg ik hiermee niet dat nicotine goed voor je is, maar het is in ieder geval niet het slechtste onderdeel van het traditionele roken.

Wilt u de site waar ik mijn zeer complete startpakket "new-v2-cigs-ultimate-starter-kit" gevonden heb eens bekijken?
Klik dan
op het logo hieronder waar u bij de rubriek "starter kits" ook de kleinere start pakketten kunt zien en vergelijken.

Heel veel succes bij uw beslissing en wie weet ook uw stoppen met roken... Ik denk dat u het kunt, want zelfs ik kan het !

Ps: Van de gekleurde batterijen kunt u de blauwe beter vermijden want die lak wordt snel kaal en dat is echt geen gezicht.

Binnenkort komt er een pagina bij met mijn ervaringen met de smaakjes van bovengenoemde leveranciers.
 

   

  Feel the satisfaction

© kimopo  - 2 november, 2012

Handig voor beginners; alle informatie over het E-roken in een pdf file via deze link
 

Mijn stopdatum:


free web stats

Indicatie van mijn besparing
Roken kost veel geld